Dejlig mad en alm. lørdag aften

Vi har haft nogle jomfruhummere samt en pakke rejer liggende i fryseren noget tid. Nu skulle det altså konverteres til en omgang god aftensmad. Efter lidt søgen på nettet fandt vi to lækre opskrifter: Gratinerede jomfruhummere samt ovnbagte rejer

I løbet af dagen fik vi bagt 4 lækre flutes, sådan lidt på slump, men de bestod ca. af

  • 100 g fuldkornsrugmel
  • 50 g hvedeklid
  • 150 g speltmel
  • 350 g hvedemel
  • 5 dl vand + 1 dl A38
  • 30 g gær

Det tog lidt arbejde, men jomfruhummerne blev gjort klar. Rejerne skulle sådan set bare hældes ud af pakken og lige drænes for væske

IMG_2892

Derefter blev der rørt en lækker hvidløgssmør, som halerne lige fik et stykke af

IMG_2893

Rejerne fik tomatsovsen hen over sig og bagefter drysset med noget revet ost

IMG_2895

Begge dele fik en tur i ovnen. Først var det jomfruhummerne

IMG_2896

Og så efter vi havde spist dem, så var rejerne gratineret, og det blev “hovedretten”

IMG_2897